Blog

Blog: de terugval die te snel kwam.

Maar een goede 2 weken, 2 weken leek het wat beter te gaan. Haar medicijnen waren afgebouwd en dat gaf een goed resultaat, geen dagelijks zuur spugen meer, een lichte stijging in haar gewicht. Door middel van het 8 maanden opschrijven van voeding wisten we een beetje wat Viënna wel en niet kon eten, zonder direct misselijk te zijn of te spugen.

Zo’n anderhalve week geleden begon ze toch uit het niks weer sneller wit weg te trekken en daarop te spugen. Ze voelt het gelukkig zelf aankomen en weet precies hoe of wat en dat maakt het een stuk makkelijker voor ons. Mama ik krijg het zuur, of mama ik moet spugen!! Of nee mama ik wil niet eten want…. Direct een daling in gewicht en zonder reserves is dat meteen zorgelijk. Onze kinderarts was met vakantie en daarom besloten we eerst even aan te kijken of het misschien een kleine terugslag was of echt een terugval. Via instagram ontving ik veel tips over proteïne poeder om haar gewicht wat op te krikken en na overleg met Bryan besloten we daar dus mee aan de gang te gaan. Vol goede moed bestelde ik een vegan variant in verband met haar allergieën. Daarnaast kreeg ik een kookboek van mijn zusje en haar vriendin te leen en hoopte ik daarmee haar gewicht snel terug te brengen en daarnaast weer een vrolijk meisje zonder al te veel zuur te krijgen. Maar niks bleek minder waar….

De nachten werden lastiger, het zuur begon weer overal doorheen te komen en ze begon ook weer te spugen. Aftellend naar onze afspraak keek ik de nachten en dagen vooruit. Gelukkig ging haar stoelgang nog goed en was het spugen vooral zuur en geen hele maaltijd.

Maandagmorgen brak aan en de antwoorden kregen we meteen op ons bordje. Viënna heeft een terugval, een flinke. Gelukkig zijn we er op tijd bij maar haar maag is weer vertraagd. Te snel, dit ging hoe dan ook gebeuren maar nu mocht het nog niet. Een nieuwe zwaardere kuur en onderzoeken waarom het kan dat haar maag weer zo snel terug vertraagd is staan op ons te wachten. We zijn er dus echt nog niet, maar we zetten zeker door. Haar gewicht is ook dramatisch maar we mogen de proteïne poeder even blijven proberen dit eigenlijk omdat er weinig overige opties zijn met betrekking tot haar allergieën. Een tegenslag maar we zijn er op tijd bij, gelukkig maar.

Vandaag beginnen we met de nieuwe kuur en pijnstilling hopelijk gaat deze snel voor minder pijn en minder zuur zorgen.

Liefs, Dees