Blog Plog

Blog/Plog: Vakantie hof van Saksen

Vrijdag 28 mei 2021:

Het is zover, een vakantie waar we al meer dan een jaar naar uitkijken. De vakantie voor het 35 jarig trouw jubileum van mijn ouders. Een flink stuk van huis en dus best een uitdaging voor mij i.v.m. verschrikkelijke heimwee. Maar we hebben er zin in, allemaal. Viënna is de ochtend gewoon naar de peuterspeelzaal gegaan zodat ik en Bryan op ons gemak de auto konden inladen en de laatste spullen konden pakken. Nadat we haar van school hebben gehaald hebben we nog wat gedronken bij mijn schoonouders en wat gegeten voor de lange rit. Onderweg hebben we 1x gestopt nadat we in de 2e file hadden gestaan. Viënna was kort daarvoor wakker geworden en moest nodig even een plasstop houden. Een kleine tip van mij voor alle mama’s en papa’s met kleine kindjes de to go potjes van Jippies zijn fantastisch mocht er geen (fris) toilet in de buurt zijn. Bij de benzine pomp kwamen we mijn zusje met haar vriendin tegen die wat meer ruimte in de auto over hadden dan ons. Diva (de hond) werd over gezet en zo zat iedereen wat comfortabeler. Viënna vond het maar wat gek want die is dus nooit zonder Diva, ik denk dat ze zo’n 20x op het uur heeft gevraagd waar Diva nou was. Eenmaal aangekomen op het park was ons tut door het dolle heen, maar ze vond het ook zeker wel spannend. Want het was allemaal wel leuk maar we gaan hier toch niet slapen he papa en mama?!

Net aangekomen op het Hof van Saksen na een lange autorit .
Ons boerderijtje voor de komende week. Links het gedeelte van mijn ouders en zusje met haar vriendin. Rechts ons deel.
Oma en tante Renate stonden al klaar om ons tut te ontvangen.

De auto uitgeruimd en wat gedronken voordat ik, mijn moeder en mijn zusje naar de receptie gingen om een reservering voor het zwembad te maken.

Ik, mijn moeder en zusje deden nog een kleine boodschap op de terugweg in de winkel zodat we s’avonds de bakplaat aan konden zetten. Voor de allergenen onder ons, er was echt voldoende keus! Super aangegeven en een ruim assortiment. We hebben deze avond nog gezellig met z’n alle gegeten en daarna zijn we in bad gegaan met een bruisbal. Voor het eerst ging Viënna samen met ons in bad en dat vond ze me toch een partij feest. Helemaal met een bruisbal erbij, een hit! Viënna is niet zo’n vleeseter en at dus echt amper wat (achteraf bleek waarom) maar daardoor hebben we haar na het badderen nog wat aardbeien met schuddebuikjes gegeven.

Zaterdag 29 mei 2021:

Wat een nacht hebben wij achter de rug, Viënna sliep pas om half 4 en werd om half 7 weer wakker. Ze was zo zuur, misselijk en overstuur. Toen de ochtend aanbrak wilde ze heel graag haar tante wakker maken, ze bleef er over bezig. Na het ontbijt mocht ze dan echt naar haar tante Renate toe en die werd even op zijn Viënna’s wakker gemaakt. Lees kietelen en schudden. Toen we ons klaar hadden gemaakt voor de dag is Viënna samen met mijn ouders de hond gaan uitlaten een voordeel van het park is dat er dus ook honden welkom zijn. En dat is ook duidelijk te merken, overal zijn vuilnisbakken met een dispenser daarboven vol met zakjes voor de honden. Er is dus echt geen enkele reden om de ontlasting van je hond achter te laten. Toen ons tut terug kwam zijn we met zijn alle gaan wandelen over het park, zo konden we eens even goed bekijken wat er allemaal te doen was op het park. We kwamen langs de schaapjes en heel veel speeltuinen, echt overal op het park vind je kleine of grote speeltuinen. Super kind vriendelijk.

Kijken bij de schaapjes, die aan het eind van het park staan.
Het mooie park bekijken met zijn alle.
Samen met papa even springen op het grote luchtkussen.
Overal op het park zijn speeltuintjes te vinden, super leuk omdat er voor alle leeftijden wel wat te doen is.
Mama doet ook gewoon even mee.
Zo lief samen aan het spelen in de speeltuin.

Na het spelen was Viënna echt heel moe maar haar slaap vatten lukte niet, we zijn dus maar gaan stoepkrijten en voetballen om vervolgens met zijn alle een ijsje te gaan eten.

Om 16.00 uur hadden we een reservering om te gaan bowlen, ondanks covid-19 kon dat dus allemaal wel. Voorafgaand hebben we eerst een ijsje gegeten.

Samen gezellig een ijsje eten.
Wat ben je leuk tut!

Voor ons tut het de eerste keer bowlen, ze vond het even leuk maar was duidelijk niet fit. Ze speelde liever wat op de bankjes wat natuurlijk ook prima is.

Voor het eerst gaan bowlen en samen met mama een team zijn.
Hoppa! De winnaars!

Na het bowlen heb ik nog pannenkoeken gebakken maar die wilde je zelfs niet. Zo niks voor ons tut want dit eet ze dus altijd heel goed. Na het avond eten zijn we weer even in bad gegaan waarna Viënna dus echt niet lekker werd. Ze plaste op nog geen half uur 6x waarvan 4x in haar broek. Een huisarts in de buurt gezocht voor het geval dat er misschien toch meer aan de hand zou zijn. Toen ons tut haar slaap niet kon vatten hebben we haar een zetpil gegeven maar alsnog een drama nacht gehad. We hadden een reservering om om 16.00 te bowlen wat voor jou de eerste keer was. Samen met mama was je een team. Omdat je niet lekker was was je er snel op uitgekeken en ben je lekker gaan zitten kijken en aanmoedigen. Dat heb je super gedaan want wij hebben gewonnen! Na het bowlen heeft mama pannenkoeken gebakken iets wat jij heerlijk vind maar niet heb gegeten. Nog even samen in bad maar oh wat was je ziek. Slapen lukte je niet omdat je zo erg en constant moest plassen en het maar niet meer kon houden. Na 3 drijfnatte broeken en 6 plasjes op nog geen half uur heeft papa een huisarts in de buurt gezocht en mama je een paracetamol gegeven. Morgen maar even je plasje laten testen.

Zondag 30 mei 2021:

Vandaag kregen we een uitgebreid ontbijt van het park, en wat was dat mega goed geregeld ondanks al onze allergieën. Er waren in totaal 5 boxen vol met ontbijt, 1 melkvrije kids box, 1 glutenvrije box en 3 normale boxen. Alles was mega vers en goed verpakt!

Niet normaal, wat een ontbijt! En zo goed geregeld met alle allergenen.
Viënna haar eigen box helemaal melkvrij en een leuk presentje.

Na het ontbijt werden Viënna haar nageltjes gelakt door mijn moeder en stond het zwemmen op het programma, een uurtje mochten we gebruik maken van het zwembad wat we op vrijdag al hadden gereserveerd.

Oma lakt haar nageltjes wel.
Helemaal van mij deze 2!

Viënna leek zichzelf goed te voelen en ze ging ook niet abnormaal veel meer naar het toilet, geen ongelukjes niks. Stuiterend stond ze klaar om te gaan zwemmen, je begrijpt dus vast dat wij dachten dat die dus weer oke was. Misschien was het dan toch puur spanning geweest?

Onderweg naar het zwembad.
Nog heel even op onze beurt wachten tot wij het zwembad in konden. Heel goed geregeld want een paar minuten voor tijd werd je naar binnen gelaten en zo was dus het zwembad echt leeg en covid proof.

Het zwemmen was fijn en precies lang genoeg, Viënna speelde in het kinderbadje waar ook nog een ander meisje was van haar leeftijd. Verder was het dus echt niet druk, eerlijk waar ik vind dat toch wel fijn hoor. Geen gillende kids, niet te druk en alle ruimte in het zwembad. Nu met Covid-19 moest je al gekleed in zwemkleding naar het zwembad komen maar kon je je nadien wel omkleden in de kleedhokjes.

Wat een lol in het kinderbadje!
Kijk eens mama dit is mijn eiland!
En dit durf ik ook al mama!
Terug naar het huisje na een uurtje zwemmen.

Toen we na het uur zwemmen terug kwamen bij het huisje klapte Viënna binnen een paar minuten in. Bryan legde haar op bed maar haar slaap vatten lukte niet, toen ik er bij ben gaan liggen om haar wat extra rust te geven en haar niet alleen te laten omdat ze zich zo ziek voelde hoopte we dat ze wel zou kunnen slapen. Maar helaas, een uur zijn we boven geweest maar slapen lukte haar echt niet. Ze spotte het zwembadje wat mijn moeder had gekocht voor bij het huisje en wilde daar toch wel erg graag nog even in zwemmen. Zo gezegd zo gedaan, het badje werd opgezet en gevuld en Viënna speelde nog heel even hier in. Normaal zou ze hier gerust de hele dag nog in hebben gespeeld maar na een beetje spetteren was ze klaar.

Bij het huisje in het kleine zwembadje wat oma speciaal voor de vakantie had gekocht.
Even bijkomen en chillen in het badje.

Ze begon te klagen over haar oortjes (here we go again) en haar buik, liggend op schoot viel ze bij mij in slaap. Bryan probeerde de arts te bereiken die we gisteren hadden opgezocht, deze zou volgens de website van de dokter zelf 24/7 7 dagen per week geopend zijn. Dat was dus niet, hadden we ergens natuurlijk ook wel verwacht. Maar dan komt de twijfel, ga je naar de hap bellen of niet? Viënna sliep, ze ruste en had een zetpil gekregen. We laten haar slapen, slapen is goed en hersteld het lichaam, mocht het nou echt nog gekker worden dan hebben we zo gebeld. Maar één ding is zeker, morgen gaan we naar de huisarts hier in het dorpje. Uren sliep ze bij mij op schoot, iets wat ze nog nooit heeft gedaan zelfs niet als baby. Ze had het dus echt nodig en was heel erg ziek, avond eten wilde ze niet en de nacht was verschrikkelijk.

Zo ontzettend ziek.

Maandag 31 mei 2021:

Na een hele nare nacht vol pijn, gillen, zuur, snot en krijsen werd ons tut echt mega ziek wakker.

Al mega ziek wakker geworden, wachtend bij papa op schoot tot het 8.00 uur is.

Bryan belde om 8.00 uur direct de dokter waar hij meteen haar urine kon brengen, zo zouden we na 11.00 uur kunnen bellen voor de uitslag hiervan en ’s middags om half 4 bij de dokter op consult kunnen komen. Om 11.00 uur ging de telefoon, een blaasontsteking kwam al na voren uit Viënna haar urine maar er leek meer zichtbaar. Haar urnie werd op kweek gezet en de rest van de uitslagen zouden we die middag op de afspraak krijgen bij de dokter. Viënna sliep de hele dag op de bank, op mij en op Bryan.

Slapend op de bank wachten tot het half 4 is en we naar de dokter konden.

Toen het half 4 was en wij bij de dokter aankwamen was het een popje zonder kleur en met amper leven in zich. Na wat onderzoek bleek dat ons tut meer dan 40 graden koorts, een dubbele oorontsteking, een blaasontsteking en bloed en ketonen in haar urine had. Deze ketonen laten zien dat je lichaam aan het uitdrogen is en de belangrijkste vraag van deze dag was: drinkt ze nog? Dat deed ze nog maar wel echt slokjes werk. De dokter was duidelijk, zouden we hier wonen dan werd ze opgenomen. Maar omdat ze nog wel slokjes dronk mochten we terug naar het park. Wel met instructies, 1 slokje minder is per direct bellen. Dan word ze opgenomen in het ziekenhuis. Een stootkuur antibiotica en 3 x per dag een zetpil erbij zolang de kuur loopt. Vandaag beginnen en ondanks dat het inmiddels 4 uur is moet ze vandaag al 3x de antibiotica en de zetpil krijgen. Hiermee zou ons tut binnen 1,5 a 2 dagen op moeten knappen, is dat niet zo, dan moeten we ook terug komen. Compleet van slag zijn we terug gegaan naar het huisje, waarom moet ons meisje nou toch elke keer zo verschrikkelijk ziek worden. Mijn mama hart breekt in 1000 stukjes.

Bij de dokter, een meisje die echt heel erg ziek was.

Viënna nam haar medicijntjes netjes zonder gedoe en knapte na de 2e dosis gewoon al op! Bizar!!! Ze speelde wat, wilde niet eten maar dronk wel.

Na 2 shots van haar medicijnen begon Viënna weer wat te spelen, bizar om te zien. maar wel zo fijn!

Vervolgens heeft ze een veel betere nacht gehad en zoals ik al zei, slapen doet goed.

Dinsdag 1 juni 2021:

Vandaag hadden we een dagje Assen gepland, en wat ga je dan doen met een ziek kind? Toen ons tut wakker werd werd het voor ons duidelijk. We gaan mee, Viënna in de kinderwagen en wij rijden toch zelf. Mocht het dus niet gaan dan zijn we binnen 10 minuten terug in het huisje. De kuur deed wonderen, het was zo gek om te zien dat wanneer de medicijnen werkte ze weer best vrolijk was (natuurlijk nog steeds wel ziek) en wanneer het begon uit te werken klapte ze terug in. Aangekomen in Assen hebben we eerst een koffie met taartje gedaan, ons tut wilde ook graag taart en dat doen we dan natuurlijk. Helaas wilde ze nog niet echt meer drinken en hadden we dat dus liever andersom gezien. Ze nam een vegan citrus taartje van de Multivlaai en zat er echt van te genieten.

Wauw mama! Een echte graafmachine, vermaak tijdens het taartje eten dus.
Toch nog wel intensief zo’n taartje eten.

Het enige nadeel was toch wel dat alle restaurants binnen nog dicht waren en dat hield dus in dat we letterlijk 2 verdiepingen omhoog en dan helemaal naar achter moesten om haar te laten plassen. Nou bedenk dit even met een blaasontsteking, ik heb dus alleen tijdens het taartje al een halve marathon afgelegd. Natuurlijk wel met alle liefde. Na het taartje hebben we een paar winkeltjes bezocht om vervolgens ons kontje toch maar weer op het terras te gooien. Bij De poort van Assen hebben we heerlijk gluten, melk en pinda/notenvrij geluncht. Een fijne plek waar ze echt goed rekening hielden met alle allergenen. Zelfs ons tut heeft gesmuld van wat frietjes en kipnuggetjes en daarbij dronk ze ook nog een flesje drinken! Score!

Lekker aan het smullen van haar frietjes en kipnuggetjes.

Na de lunch zijn we opgesplitst en hebben we nog een paar winkeltjes bezocht, ons tut viel in de kinderwagen in slaap en heeft zo nog tot aan dat we terug bij het huisje kwamen geslapen.

Heerlijk geslapen in de kinderwagen, iets wat ons tut dus eigenlijk nooit doet.

Na het avond eten hebben we nog een bad genomen met bruisballen want dit is het geen wat haar deze week zo ontzettend blij maakte. Je begrijpt, ik heb dus voor de rest van de week bruisballen ingeslagen.

Viënna haar favoriete vakantie ding, in bad samen met mama en een bruisbal.

Woensdag 2 juni 2021:

Wat waren wij blij dat ons tut eindelijk weer een echt goede nacht had gemaakt. De medicijnen slaan goed aan en dat zorgt ervoor dat we met momenten toch echt nog van de vakantie kunnen genieten. In de ochtend zijn wij met mijn ouders gaan wandelen naar een kinderboerderij iets verder op, met ons tut in de kinderwagen was het een heel fijn stukje lopen. Op de kinderboerderij heeft ze haar ogen uitgekeken ondanks dat het echt maar een kleine boerderij was. Zo zie je maar, kinderen hebben echt niet veel nodig om te genieten.

Onderweg naar de kinderboerderij samen met opa, oma, papa en mama.
Kom maar geitjes!
Kippie kippie kip! Kom maar mama! Uh nee, dankjewel tut.

Het drinken van Viënna was iets wat echt achter bleef en met die ketonen in haar urine maakte dat ons toch nog ongerust. Na de kinderboerderij zijn ik Bryan en ons tut dus het winkeltje op het park ingegaan op zoek naar een hysterische beker. Nou dik geslaagd hadden we dus iets gevonden om haar echt te laten drinken op deze eerste echte warme dag.

Zo trots, zelf een mooie bidon beker uitgekozen in het winkeltje en ook nog zelf met centjes mogen betalen.
Wanneer je moe bent is er altijd een schouder of nek beschikbaar bij papa.
De nieuwste aanwinst!

Nadat we terug bij het huis kwamen heeft Viënna nog fijn in het zwembadje gespeeld. Even ter verduidelijking, Viënna draagt altijd op maat gemaakte waterdopjes. Deze hebben wij al jaren omdat Viënna ontstekingen ontwikkeld als haar oortjes in het water komen. Nu met de dubbele oorontsteking was dit dus ideaal al komt ze nooit met haar oortjes onder water. (Ook iets wat wij haar hebben geleerd door alle ontstekingen).

Nog even in het badje bij het huisje om af te koelen.

Aan het einde van de middag zijn we met zijn alle gaan minigolven, voor ons tut was dit de eerste keer. Ze vond dit zo leuk om te doen en heeft echt nog wel zelf wat balletjes getikt. Kei schattig om te zien natuurlijk!

Op weg naar de minigolf baan.
Voor de eerste keer minigolven.
Mama, ik kan dat wel zelf hoor!

Na het minigolven hebben we gebarbecued, of tenminste dat was het idee. Na 3 wegwerp barbecues aan te hebben gestoken en uren verder te zijn hadden we nog geen eten. Het eindigde dus met buiken vol van salade en brood en het vlees wat in de pan werd gebakken.

Kijk eens mama wat een mooie bloem ik heb!
Klaar om te gaan barbecuen!

Natuurlijke gingen wij weer in bad met een bruisbal want ja dat is ons ding geworden deze vakantie.

Donderdag 3 juni 2021:

Viënna maakte een geweldige nacht, en werd pas om 9.50 uur wakker! Wat fijn dat ze zo echt kan opknappen.

Onze kleine slaapkop, goed aan het herstellen.

We hadden een reservering bij het zwembad en hebben de keuze bij Viënna gelaten, je begrijpt vast dat ze echt stond te springen om te gaan. Een uurtje was wel echt lang genoeg want ze was natuurlijk nog niet beter.

Lekker zwemmen in het zwembad.
Kijk eens, ik durf ook alleen van de glijbanen af!

Nadat we terug kwamen bij het huisje is ons tut samen met mijn ouders naar de geitenboerderij gegaan op de fiets iets verder op. Ze heeft er ontzettend van genoten om even met opa en oma alleen weg te zijn en ook wij konden zo even een uurtje bijkomen. Toen mijn ouders en Viënna terug kwamen kreeg ze een flinke klap, logisch ook wel na zo’n overvolle morgen. Het werd dus tijd om even te chillen met wat lekkere verse aardbeien en wat te drinken. En wat haar chil sessie nog leuker maakte is dat tantes waren gaan lunchen en terug kwamen met een cadeautje! Echt weer zo verwend met een super mooi boek : De mooiste vis van de zee. Dankjewel lieve tanties!

Echt een prachtig boek en meteen een van haar lievelings! Onze kleine boekenwurm is echt dol op boekjes dus heel veel gelukkiger kan je haar niet maken.

De middag hebben we echt uitgerust en genoten van onze laatste volle dag. Na het avond eten heeft de vriendin van mijn zusje een lekkere gluten/melk/pinda/noten/soja vrije cake gebakken die ons tut na haar badje inclusief bruisbal versierd heeft. Iedereen kreeg dus zo’n geweldig, glazuur afklappend zoet cakeje van haar.

Trots op haar versierde cakejes!

Vrijdag 4 juni 2021:

Tijd om naar huis te gaan en dat betekend dat ik om 5.00 uur al ready ben.

Even opstarten met een koffietje en mijn make up op m’n gemak doen.

Maar we gaan niet voordat we Viënna haar opa en oma hadden verrast voor nationale opa en oma dag. Extra bijzonder want ze hadden het echt niet door. Een mega verassing dus. Een leuk kaartje met een bloempotje met foto, bloemetje en een chocolade stuk met daarop bedankt was het cadeau. We hebben nog ontbeten met cake en verse broodjes en nadat alle koffers in de auto stonden hebben we de vriezer leeg gegeten aan ijs om 9.15 uur in de ochtend. Dat is dus heftig he! Ik ben echt een ijsboer maar man toch, dat ging niet door die keel heen.

Verstoppertje voor het ontbijt. Wie zal mij hier zien zitten?
Ontbijten met cake! Feest!
Samen met tante Renate in het raamkozijn een ijsje eten.

Nog een kopje koffie met zijn alle en natuurlijk een groepsfoto voor de lange rit naar huis. De rit in één keer door kunnen trappen omdat ons tut in slaap viel en daardoor waren we lekker op tijd terug thuis.

Wij kijken terug op ondanks alles een fijne gezellige vakantie. Mijn heimwee had ik goed onder controle door alle andere zorgen. Ik kan het Hof van Saksen echt aan iedereen aanraden vooral als je kindjes hebt tussen de 2 en tiener leeftijd. Echt een mooi park, waar alles heel goed geregeld is. Ons huisje was een 8 persoons C boerderij, je hebt ruimte genoeg door de ruime woonkamer met extra zit gedeelte, 4 toiletten en 2 badkamers.

Onderstaande foto’s zijn aan het eind van ons verblijf gemaakt.

Onze boerderij bij aankomst.
De ruime woonkamer met maar liefst 4 banken.
Een kleine zithoek geschakeld aan de woonkamer.
De woonkamer met haard daaraan geschakeld een ruim eetgedeelte.
De 2 persoons slaapkamer met Auping bedden, dit was onze slaapkamer.
Slaapkamer 1 met baby ledikant. Wij hebben dit 1 persoonbed de vakantieweek verschoven naar de andere kamer zodat Viënna ook op vakantie een 2 persoonsbed had.
De slaapkamer die vast zat aan de vorige hier stond het andere bed ook. Op de foto’s hebben we alles terug gereed gemaakt voor het vertrek.
Een fijne badkamer met bad, toilet, douche en een ruime wastafel.
De andere kant van de badkamer.

Het Hof van Saksen, een plek die voor ons ver van huis is. Maar zeker dat we nog eens terug zullen gaan. Hopelijk heb ik jullie een leuke kijk op ons weekje weg kunnen geven. En misschien zelfs wat inspiratie voor de komende zomer of het komende jaar.

Liefs, Dees