Blog

Blog: Tuttie haar carousel (covid) party

De afgelopen periode heb ik je via instagram meegenomen in de voorbereidingen van ons tut haar 3e verjaardag. Het thema van haar feestje was Carousel, dit omdat ze dol is op paarden en op draaimolens. Carousel sluit dus perfect op haar aan, dat had ik tevens een jaar gelden ook niet direct bedacht. Want zoals vele van jullie weten ben ik altijd vroeg met het bedenken van het feest thema, zo kan ik al ver vooraf op zoek naar toffe decoratie. Of ik al een thema voor volgend jaar heb?…. misschien wel, misschien niet..

Vrijdag 5 maart 2021:

Haar feestje begon op de peuterspeelzaal, en ondanks ik daar niet teveel over wil delen neem ik je voor deze keer mee in haar dag. De traktatie kregen wij van Fruitfunk, een cadeautje waar Viënna dol op is. Over wat Fruitfunk in houd en over hoe ik de traktatie heb gemaakt kun je hier lezen. De traktatie was stond klaar voor vrijdag 5 maart 2021 en de nacht daarvoor was dramatisch, iets wat elk jaar terug komt. Hsp, holle holle.. De spanning word ons tut teveel en daardoor word ze echt mega ziek, maar oh wat had ze er een zin in! Haar feestje werd vroeg op de ochtend gevierd i.p.v. wat later, zo kon ze eventueel eerder naar huis mocht ze het niet volhouden. Maar ze had het fantastisch! Ze glunderde van oor tot oor toen ik haar ophaalde, oh wat is het toch heerlijk om je kindje zo te zien. Helaas waren we nog geen 10 stappen van haar schooltje verwijderd toen ze op de grond zakte van de buikpijn, kind ziek op bed en ik in twijfel of we alles wel door konden gaan zetten zondag.

Viënna haar Fruitfunk school traktatie.
De Fruitfunk traktatie ingepakt in de gepersonaliseerde verpakking.
Trots op haar traktatie!
Helemaal trots op school met haar zelf gemaakte kroon.
‘Twee violen en een trommel en een fluit’

Zaterdag 6 maart 2021:

De zaterdag werd ons tut wakker happy en gezond. Overduidelijk dat de spanning haar dus gisteren weer te pakke heeft gehad. Wel heel geruststellend want haar feestje kon dus doorgaan! Heel deze dag zijn we druk geweest met de voorbereidingen. Zo dachten we de auto nog even door de wasstraat te schuiven, hebben wij weer pech dat de wasstraat onze auto vol tegen een ander aan duwt. Je raad het al, de auto schoon maar wel zonder kenteken en een kapotte gril. De sticker die Bryan ontwierp voor op de auto werd geplakt, er werden 60 cupkoekjes gebakken door mij en een paar door Viënna, de auto werd vanbinnen versierd, de laatste cadeautasjes werden gevuld en in de avond toen ons tut op bed lag versierde we het hele huis. Tegen middernacht waren we klaar en ready voor de feestdag!

Bryan die de stickers op de auto plakt, aan beide deuren kwam een sticker en ook achterop zat er een. Niemand die ons dus kon missen!
Zo blij hier mee! Lang op zoek geweest naar een geschikte feest auto/bus, het bleek dus gewoon onze eigen te moeten zijn!
Dit hoort erbij toch?! Stiekem de klopper aflikken.
De koekcakejes inspuiten voordat ze de oven in konden.
De auto een versierd na hoe veilig was, een paar ballonnen en wat bloemen.
Toch wel gezellig zo!
De ballonnen boog net van start die ik om de achterwand heb gebouwd. Interesse in een leuke ballondeco? Mail me!

Zondag 7 maart 2021:

Na een hel van een nacht begon voor ons de feestdag op tijd, om 6.00 uur stond ik de botercréme voor de cupkoekjes te maken en de laatste hand aan de versiering te leggen. Toen ook Viënna en Bryan uit bed waren duurde het niet lang voordat onze eerste visite kwam. De opa’s oma’s en tantes hebben wij bij ons thuis ontvangen zodat we hier wat meer tijd voor hadden dan 15 minuten. Viënna werd verschrikkelijk verwend met cadeautjes, we zongen haar een gelukkige verjaardag en blaasden 3 kaarsjes uit op haar heerlijk en prachtige gluten melk vrije taart van bakkerij de Antigluut (een mega aanrader!) Toen we om half 12 iedereen langs hadden gehad begon onze route door Brabant. In totaal zijn we 10 adressen af gegaan en overal zo’n 15 a 20 minuten gebleven in de tuin op gepaste afstand. We hadden een gevulde auto bij met cupkoekjes, koffie, thee, frisdrank, pakjes sap en natuurlijk de cadeautasjes voor de kids. Het was zo ontzettend leuk om te doen en heel erg gezellig om iedereen weer eens te zien. Viënna is mega verwend door iedereen en deed hazen slaapjes in de de auto tussen de afstanden door. Toen we tegen 18.00 op het laatste adres arriveerde waren we echt allemaal wel moe, gelukkig waren we letterlijk aan de overkant van ons huis dus we hadden geen terugreis meer.

Het eindresultaat van de cupkoekjes, ik zeg niet verkeerd voor iemand die bakken haat!
De laatste hand aan de ballonboog, wat nep bloemen ertussen om de wand mooi door te laten lopen in de boog.
Het eindresultaat van de boog en de paarden aan de zijkant, de tafel is hier nog niet klaar gemaakt.
Deze paarden van Meri Meri zijn toch de beeldig!
Alles staat klaar om haar mini thuis feestje te starten!
Deze prachtige kroon is speciaal voor haar gemaakt, ze kreeg hem van mijn beste vriendin. Het cijfer kan je elk jaar vervangen, zo leuk! Hij is van Luvjou kroontjes.
Deze prachtige carouselen maakte heet feestje echt af, een paar bloemen erom heen om hem te betrekken bij de achterwand.
De heerlijke melk en glutenvrije taart van bakkerij De Antigluut.
Kaarsjes klaar en….
Blazen maar!!! Make a Wish babygirl
Hieperdepiep Hoera!
Smile!
Kleine lachekont, zo blij!
Dol op haar feest thema!
Op route
Netjes op afstand wachten tot de visite naar buiten kwam.
Cadeautasjes!
Mega verwend, bijna alle cadeautjes op een foto.

Maandag 8 maart 2021:

Happy birthday lieve Tut! Vandaag ben je dan echt 3!! Dat de nacht slecht zou zijn hadden we ingecalculeerd, zo is het namelijk na elke drukke gebeurtenis maar omdat we dus overal kort waren met veel rust tussendoor ging het ook redelijk qua overprikkeling. Nadat we langzaam opgestart waren met natuurlijk cadeautjes vroegen we ons tut wat haar wens was vandaag, thuis blijven of erop uit. Ze wilde heel graag naar het strand! Dus tassen gepakt, taart mee en op naar Scheveningen! Na een autorit van dik een uur arriveerde we op Scheveningen waar we een heerlijk plekje uit de wind vonden. Daar zaten we dan een koffietje to go en verjaardagstaart en cupkoekjes te eten! Wat heerlijk, zo zen, zo bijkomen. Viënna zocht schelpen en we liepen nog even wat verder het strand op om de zee te bewonderen. Na een paar uurtjes was het wel weer goed geweest en zijn we terug langs de frietjeswinkel gereden, je kent hem wel de 2 gouden bogen. Een kleine snack in de auto want er moesten volgens ons tut nog pannenkoeken gebakken worden!

Van ons krijgt Viënna een nieuwe slaapkamer, maar een klein cadeau konden we niet laten.
In pyjama cadeautjes uitpakken!
Met haar cadeau van ons (de traktor) en de watertafel die ze o.a. van opa en oma kreeg.
Natuurlijk eerst koffie!
Taart op het strand, wat een feest!
De botercréme is niet iets wat ze lekker vind, maar de koek eet ze graag! (er waren er een aantal zonder maar die had ze inmiddels al op)
Schelpen zoeken en zandkastelen maken, wat een geweldige verjaardag!
Wauw mama!! Een echt reuzenrad!!! Zullen we daar in gaan?
Hoera Viënna 3!
Op de terugweg een kleine snack bij de frietjeswinkel.

Oh jongens wat hebben wij het afgelopen weekend genoten! Het was intens vooral door ons tut haar hsp maar ik denk dat we het goed hebben aangepakt. Ze had het fantastisch en doordat Bryan ook dinsdag nog vrij had konden we er beide voor haar zijn. Ze heeft het nergens anders meer over en ook toen we vanmorgen bij het schooltje aankwamen en ze vroegen naar haar feestweekend was haar antwoord: ‘ja, was echt leuk!’.

Op mijn instagram onder de hightlights heb ik een aantal story’s van Viënna haar 3e verjaardag gekoppeld, blijf ook vooral mijn pinterest volgen voor feest inspiratie!

Liefs, Dees