Plog

Plog: Zomervakantie 2020 week 1

In deze blog/plog neem ik jullie mee in de eerste week van onze Zomervakantie 2020. Deze week liep van maandag 27 juli t/m zondag 2 augustus 2020.

Maandag 27 juli 2020:

Vandaag hadden we een dagje rust op de planning, maar doordat ons meisje om goed 14.15 uur had bedacht wakker te worden zijn we er toch maar op uit gegaan. We gingen naar De Menmoerhoeve in Etten-Leur, een kleine 10 minuten van ons huis vandaan. https://www.menmoerhoeve.nl/

Aangekomen op De Menmoerhoeve spotte onze tut direct de druivenstruiken.
Ook de koetjes zijn hier zo leuk, dit keer waren er maar weinig koeien te zien en bleven ze wat op afstand.
Vanuit de koeien loop je langs de groentetuinen en de paarden door naar de vlindertuin. Viënna noemen wij wel eens, onze kleine boerin in wording. Ze was volledig in de ban van alle groentes die hier groeien.
Vlindertjes spotten in de mooie vlindertuin.
De vlindertuin staat vol met deze prachtige bloemen die de vlinders lokken.
De mooiste vlinders zijn te zien in deze openlucht tuin, er hangt een klein net om de tuin heen maar alle vlinders kunnen er gemakkelijk in en uit.
Nadat je de vlindertuin hebt gezien loop je langs de fruitlaan door naar deze prachtige plek. Een prachtige plas vol met kikkers.

Dinsdag 28 juli 2020:

Er stond een gezellige playdate op de planning, we spraken af met twee stellen en hun kindjes bij de speeltuin van recreatiepark Het Genieten in Kaatsheuvel. https://www.hetgenieten.nl/

Samen met 2 van haar 4 vriendjes/vriendinnetjes waarmee we afspraken in de draaischijf. De hele speeltuin staat op speelzand en heeft veel waterplekjes, heerlijk voor mooi weer en blote voetjes.
Het water was vandaag erg koud, maar kindjes houdt je nou eenmaal niet tegen. Water zien is in de plassen stampen!
Tja, er was ook een glijbaan, kabelbaan, klimtoestel en noem het maar op…..
Leuk zo’n springkussen, maar ons tut vind dat allemaal wel een beetje spannend. Ze gaat er op en met de vraag of ze nog eens wilt krijg je als antwoord: “Nee bedankt, mama …”

Woensdag 29 juli 2020:

Een rustdagje vandaag zodat mama en tuttie even kunnen opladen voor de komende dagen. Superleuk die vakantie, maar ook wel pittig. In de ochtend hebben we een klein stukje gelopen en een kopje koffie gedronken bij opa en oma. ’s Middags zijn we Viënna haar boekje gaan ruilen bij de Minibieb en ben ik de Instagram Challenge aangegaan waar ik eerst over twijfelde omdat de echte oorsprong van deze challenge vervaagd is.

De Minibieb bij ons op het dorp, een heerlijk nieuw plekje waar wij graag komen. Dit keer doneerde we ook vier popup sprookjesboeken en ruilden we het boekje ‘Vogel Vera in het wonderbos’ om, voor het Disney-boek van Vaiana.
https://www.bol.com/nl/f/vogel-vera-in-het-wonderbos/9200000022643567/
https://www.instagram.com/minibieb.de.gagelrijzen/
Onze kleine boekenwurm kan het niet laten om direct in haar nieuwe boekje te gaan lezen.
https://www.instagram.com/minibieb.de.gagelrijzen/
De Zwart-Wit Foto Challenge, een challenge waarin vrouwen elkaar aanmoedigen een zwart-wit foto te plaatsen op Instagram. De echte reden van deze challenge is een beetje vervaagd en ik wil daar graag mijn mond voor opendoen. De challenge is namelijk in het leven geroepen om de bizar hard stijgende lijn femicide moorden in Turkije aan te kaarten. Turkse media berichten op dit moment dagelijks zwart-wit foto’s van de vermoordde vrouwen. Tijdens corona stijgt het aantal slachtoffers enorm. In juli waren er maar liefst 40 moorden. Vorig weekend werd de jonge Koerdische studente Pinar Gültekin door haar ex-partner vermoord en vanaf dat moment explodeerde Instagram met deze foto’s.

Donderdag 30 juli 2020:

Vandaag besloten we naar Het Aardbeienterras in Rijsbergen te gaan. Hier heb je een hele leuke speeltuin en een geweldige plukkas. Ook kan je voor een klein bedrag wat lekkers drinken met heerlijke aardbeien erbij, een super leuk uitje wat niet heel veel geld kost, dat is ook weleens leuk. https://www.hetaardbeienterras.nl/

’s Middags stond er voor mij een rondje schoonheidsspecialiste op de boek, hier ga ik eens in de drie weken heen voor een APK-tje.

Aangekomen op Het Aarbeienterras. Wij genieten er momenteel van om de leukste plekjes in de buurt te ontdekken.

https://www.hetaardbeienterras.nl/
Wie kan het laten hier niet zijn of haar hoofd door te steken?! Geweldig, die snoet ook zo blij!
“Waar kan je koffie halen?” Onze eerste vraag die wij altijd stellen. Dus hop hop aan de koffie en appelsap + even de mooie gekregen kleurplaat kleuren.
Na wat gedronken en gekleurd te hebben, was het tijd om te spelen in de geweldige speeltuin. Wat echt heel fijn is, de speeltuin is volledig afgezet. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je kindje uit het oog verliest ondanks dat de speeltuin erg groot is.
Het werd wat drukker in de speeltuin en daarom besloten wij naar de plukkas te gaan. Eerst een bakje kopen en daarna aardbeien knippen. I.v.m Corona mogen kinderen onder de drie momenteel niet knippen omdat er geen ouders de kas in mogen. Viënna weet door onze moestuin al heel goed welke aardbeien rijp zijn en er werd daarom een uitzondering gemaakt. Super fijn want hier ging het onze tut allemaal om!
Hier is een rode, papa!
Klaar met plukken en dan te horen krijgen dat je nog een verassing krijgt bij het winkeltje. Rennen!!!
Trots met haar verassing; een echt aardbeien-pluk-diploma! Heerlijk thuis na haar schoonheidsslaapje eigen geplukte aardbeien eten met je diploma naast je. Het leven.

Vrijdag 31 juli 2020:

Tropisch warm! De thermometer tikte hier de 38℃ aan. Geen zon of strand voor ons, maar een controle in het Erasmus MC te Rotterdam.

Ons heerlijk tutte meisje, zodra ze make-up ziet moet en zal ze ook. Dus dan maar samen klaarmaken.
Wachten, wachten, wachten… Toch gek zo met Corona in het ziekenhuis zijn.
En ja, als papa en mama weg zijn kunnen ze het niet laten toch een klein cadeautje te kopen. Viënna is dol op Dikkie Dik, dus kochten we een nieuw dik verhaaltjesboek en een feestbox bij de AKO in het ziekenhuis.
De feestbox van Dikkie Dik, hierin zitten: plaktatoeages, een strijk applicatie, een knutselboek, een leesboek en een tafelkleed om in te kleuren.
https://www.ako.nl/een-feestje-met-dikkie-dik-9789025757816.html
Een nieuw dik voorleesboek van Dikkie Dik.
https://www.bol.com/nl/f/dikkie-dik-het-grote-avonturenboek/9200000114043111/

Zaterdag 1 augustus 2020:

De afgelopen week was druk, maar dan ook echt té druk voor ons. Viënna is uit haar doen en ik heb ontzettend veel pijn. Dit weekend gaan we even op adem komen zodat we volgende week weer leuke dingen kunnen gaan doen. Wel gaan we vandaag op de koffie bij Bryan zijn ouders en staat er een barbecue gepland bij mijn ouders.

Lekker na het barbecuen een ijsje eten in het avond zonnetje.

Zondag 2 augustus 2020:

Vandaag hadden we een afspraak om 10 uur, voor Viënna betekend dat vroeg haar bed uit en dat was even pittig. Na onze afspraak zijn we even snel een kopje koffie gaan drinken bij familie/vrienden waar we ook wat oude baby-spullen van Viënna mee naartoe namen. Er word namelijk een kleine meid verwacht en hoe leuk is het dan om mooie spullen door te kunnen geven. Verder was het vooral uitrusten geblazen en wat blogs typen voor jullie.

Toen Viënna s’middags wakker werd zijn we nog even een blokje om gegaan.

Vanuit ons huis loop je zo de polder in, altijd fijn om even een rondje te lopen.
Nooit van huis zonder wat water mee te nemen, Viënna heeft sinds kort deze prachtige Trixie beker. Ik kocht hem bij Hip&Hout.
https://www.hipenhout.nl/product/trixie-drinkfles-konijn/
Eenmaal thuis gekomen spotte onze mini Freek Vonk een kevertje in haar zwembad, die moest natuurlijk even gered worden.

Laat je me weten wat je van deze eerste vakantie week blog/plog vond?

Liefs, Dees.