Plog

Plog: Zomervakantie 2020 week 3.

In deze blog/plog neem ik jullie mee in de derde en tevens laatste week van onze Zomervakantie 2020. De hete zomerdagen zette nog even door en we spraken van de heetste week ooit gemeten in Nederland! Say what?! De week liep van maandag 10 augustus t/m zondag 16 augustus 2020.

Maandag 10 augustus 2020:

Onze vrienden uit Apeldoorn waren vandaag nog een dag bij ons, onze planning was om naar de Efteling te gaan maar door de drukte en Corona hebben we dat niet door laten gaan. Op zoek naar wat anders zijn we eerst gaan spelen bij Het Aarbeienterras om daarna te lunchen bij De Menmoerhoeve. Door de bizarre hitte zijn we toen maar naar onze tuin gegaan om lekker wat te vertoeven in het zwembad en ’s avonds gezellig een frietje te eten met zijn allen.

Het Aarbeienterras: https://www.hetaardbeienterras.nl/

De Menmoerhoeve: https://www.menmoerhoeve.nl/

Mama, ik moet plassen! Papa en Viënna konden even snel naar binnen rennen.
Springen in het springkussen op Het Aardbeienterras.
Kijk mama, kippen! Ja leuk tut, je moedert blijft even hier staan he….
Samen met haar vriendje uit Apeldoorn lekker spelen in het zwembad en met de poppen.

Dinsdag 11 augustus 2020:

Vandaag kwam er ’s morgens een vriendinnetje even op de koffie en zijn Bryan en Viënna even bij mijn schoonouders gaan zwemmen en langs de bloemenzaak gegaan. ’s Middags maakte we onze tut wat eerder wakker zodat we naar Woonboulevard Poortvliet XXL konden rijden om ons te oriënteren op een groot bed voor Viënna. We willen haar met haar derde verjaardag een nieuw bed geven, het lijkt nog ver weg maar met levertijd etc. zijn we graag op tijd. Bij binnenkomst en na een kopje koffie liepen we direct op een bed wat we precies in gedachte hadden. Nou klaar is Dees, hup hup naar huis! Oh wacht, het kind ziet weer iets. Vooruit dan maar, weer een knuffel erbij. Gestopt voor het eerst echt bij de McDonalds, Viënna vond het allemaal niet zo interessant, dus stopte we ook nog maar even bij Breda Airport om wat vliegtuigjes te spotten.

Woonboulevard Poortvliet XXL: https://www.woonboulevardpoortvliet.nl/

Knuffel Done By Deer Giraf: https://www.bol.com/nl/p/knuffel-raffi-roze-done-by-deer/9200000077590564/?bltgh=t12zAOedAvfngBV01k9DcQ.1_27.30.ProductTitle

Breda Aiport: https://www.breda-airport.eu/

Viënna is dol op bloemen, als we dus nieuwe bloemen gaan halen nemen we er altijd ook een voor haar mee. Deze zet ze dan supertrots op haar bureau in een klein vaasje.
Aangekomen bij Woonboulevard Poortvliet XXL, een superfijne winkel met mooie meubels. Wij hebben een nieuw grote meiden bed voor ons tut uitgekozen. Ik houd hem nog even geheim voor haar slaapkamer make-over die in maart 2021 plaats gaat vinden.
Nooit naar huis met lege handen… Viënna koos een nieuwe knuffel uit die mee naar huis ging.
Na superlief de autorit te hebben uitgezeten en in de winkel het zoetste meisje ooit te zijn gingen we voor het eerst langs de McDonalds met Viënna. Ze vond het niet zo bijzonder, ons tut is meer een pasta/nasi meisje..
Na het eten even gestopt om wat vliegtuigen te spotten bij Seppe of om het maar bij de “nieuwe” naam te houden, Breda Airport.
Samen naar de vliegtuigjes kijken.
We hebben maar voor 10 minuten wat vliegtuigen gekeken omdat het wel de Sahara leek, zo warm. Maar ons tante tut heeft het er nog over…

Woensdag 12 augustus 2020:

Vandaag zijn wij vier jaar getrouwd en is mijn vader jarig. Ja, je leest het goed. Op mijn vaders verjaardag mocht hij me weg geven, wat een cadeau. Bryan is hier van de cadeaus en ik hobbel maar wat achterop, maar deze keer wilde ik hem verassen. ’s Morgens werd ik verwend met een Bloomon cadeaukaart voor vier maanden. Zoals Bryan is, had hij uitgezocht wat vier jaar getrouwd betekend. Het schijnt dat dat fruit en bloemen zijn, zo lief. Ik gaf hem een geschreven kaartje waarop stond dat hij om half 11 klaar moest staan. Eenmaal klaar moest hij gaan zitten en heb ik hem verrast om samen met Viënna mijn trouwjurk terug aan te doen. Wauw mama! Jij bent echte prinsessss was ons meisje haar reactie. Natuurlijk was dat iets te hard waardoor Bryan beneden hoorde wat er boven gaande was. Maakt niks uit, zijn reactie was er niet minder mooi om. Vervolgens zijn we gaan lunchen op onze trouwlocatie (Bovendonk in Hoeven) waar we het rijk voor ons alleen hadden. ’s Middags kwamen mijn schoonouders langs met een prachtig boeket en hebben we nadien nog even heerlijk gezwommen in het zwembad. ’s Avonds zijn we langs mijn vader gegaan voor zijn verjaardag. Het was een top dag!

Bovendonk in Hoeven, onze trouwlocatie : https://www.bovendonk.nl/

Mijn verassing naar Bryan : https://www.instagram.com/p/CDyEZQWjaad/

De hele verrassingsvideo kijken kan je via de link https://www.instagram.com/p/CDyEZQWjaad/
De liefste en bijzonderste knuffel ooit, mama is een prinses. (L)
Oogjes knijpend in de zon maar dit moment zal ik voor altijd bij me dragen. Mijn bijzondere meisje, die alles zo goed aanvoelt.
Kijk mama, een kasteel!! Nou schat, het is eigenlijk een klooster maar met jou als prinses is alles een kasteel.
Altijd kleurtjes, stickers en papier mee. Dat is mijn gouden tip als jouw kindje ook zo’n knutselkont is. Viënna kan zich zo letterlijk uren vermaken.
Jullie (L)
Weer naar huis, met een heerlijke lunch die speciaal gluten en melkvrij gemaakt werd. Top!
Het prachtige boeket van mijn schoonouders. Eerlijk, hij was nog mooier maar de hitte heeft hem geen goed gedaan. Ik maakte deze foto op zondag toen ik hem vers water en opnieuw schikte. Altijd jammer als mooie bloemen hard gaan, maar dat is nu eenmaal met een hittegolf.
Een heel ondeugend klein waterratje!
Viënna heeft dus helemaal door hoe ze kan drijven met haar zwemvest aan, dat is dus nu echt de shit.

Donderdag 13 augustus 2020:

Vandaag stond er een dagje Grevelingen gepland met mijn ouders, maar de slechte weersvoorspelling die hij woensdagavond af gaf en de donder deze ochtend lieten het niet door gaan. We bekeken een aantal andere opties, maar helaas zaten alle binnenactiviteiten die wij bedachten vol. We zijn toen naar Intratuin Halsteren gegaan, met ons bloemenmeisje is dat altijd een hit en wij vinden het ook superleuk. We vertoefde daar een ochtendje om de middag rustig aan thuis door te brengen. Ik kocht bij Intratuin nog een waterverf boek voor Viënna, met enkel wat water kan je dan verven en dat dat dan voor €3,-.

Intratuin Halsteren: https://www.intratuinhalsteren.nl/

Bij papa in het karretje naar alle mooie bloemen kijken.
De visjes blijven natuurlijk ook altijd een hit. Al kwam ze me ook even vertellen dat het een beetje stinkt.
Mijn moeder, zij die zonder dat ik het hoef te vragen, alle dingen met Viënna doet die ik niet kan.
Thuis na haar slaapje direct lekker verven in haar nieuwe boek.

Vrijdag 14 augustus 2020:

De laatste dagen van onze vakantie naderen. Vandaag gaan we samen met mijn schoonouders naar Koeckers in Den Hout, dit is een heel leuk pannenkoekenrestaurant waar ook een mooie speeltuin bij zit. Bij je pannenkoek krijg je dukaten waarmee je een leuk presentje kan kopen, ons tut ging voor Disney prinsessen buttons. Ook hebben ze een allergenen kaart wat voor ons erg belangrijk is i.v.m. mijn Coeliakie en Viënna haar koemelkeiwitallergie. In de avond kregen we een logé, superleuk en ons tut keek er ontzettend naar uit.

Pannenkoeken restaurant Koeckers : https://koeckers.nl/

Samen met onze prinses a.k.a. Dramaqueen op stap zoals ze het zelf zegt.
Spelen kunnen de kindjes bij Koeckers niet alleen buiten maar ook binnen is er genoeg te doen.
Wij vinden het belangrijk dat Viënna nu al leert begrijpen dat je niet zomaar iets kan pakken uit een winkel, maar dat je daarvoor moet betalen. Hoe leuk is dan dit concept met de dukaten. Viënna was zo trots op haar eigen gekochte cadeau van haar eigen “centjes”.
Even schommelen na het eten, al was Viënna meer met het zand bezig… bah, vies, zand, mama zand tenen, mama help…
Of het druk was?! Heel het trampoline rijk voor haar alleen!

Zaterdag 15 augustus 2020:

Onze logé had geweldig goed geslapen, en dat is me toch een partijtje fijn! Toen ze wakker was hebben we een half uurtje later ook Viënna uit bed gehaald. Wauw, dat was vroeg voor haar! Maar de lach op haar gezicht, die was er niet af te slaan. De meisjes hebben superlief samen gespeeld en gekleurd. Toen de logé werd opgehaald, ging Viënna naar bed om na haar slaapje nog een kopje koffie te doen bij opa en oma. Ik werd vandaag verwend met maar liefst twee mooie bossen bloemen, een van de papa en mama van onze logé en een bos van onze lieve vrienden uit Apeldoorn.

Trotse Brabo!
Deze leuke verrassing kregen wij van onze lieve vrienden uit Apeldoorn opgestuurd.
En nog zo’n mooie bos van onze andere lieve vrienden waarvan hun dochter bij ons heeft geslapen.
Samen lekker kleuren aan de grote tafel, nu al zulke dikke vriendinnen. Net als de mama’s en oma’s.

Zondag 16 augustus 2020:

Vandaag een dagje rust, de laatste vakantiedag en voor zover de weersvoorspellingen eruit zien, ook de laatste mooie dag. In de ochtend hebben we mijn oma opgehaald om vervolgens bij mijn ouders een kopje koffie te drinken. Viënna werd weer verwend met een mooi cadeau voor in haar keukentje. ’s Middag hebben we nog wat gezwommen en verder flink uitgerust en genoten van onze laatste dag van de zomervakantie 2020.

Spetteren in het grote bad.
Chillings in het zwembad.

Onze vakantie is voorbij. Drie weken vlogen om maar, wat hebben we ervan genoten. Samen zijn en genieten van elkaar is het mooiste wat er is. Ons kleine meisje heeft zoveel grote sprongen gemaakt in deze vakantie, van o.a. woorden plakken naar hele zinnen spreken. Ik hoop ook dat jij ervan genoten hebt wat mee te kunnen kijken in onze vakantie. Ondanks dat we zo genoten hebben van de vakantie, zijn we toch ook blij dat het ‘normale’ leven weer begint, wat meer ritme en regelmaat is toch ook wel erg fijn.

Liefs, Dees