Plog

Plog: Viënna twee en half mini feestje.

Viënna werd afgelopen dinsdag twee en een half, en geef je dan een feestje? Tja waarom ook niet. Zoals ik afgelopen dinsdag al in de blog schreef werd ons de afgelopen periode heel duidelijk gemaakt dat je van elke dag zelf een klein feestje moet maken, je weet immers nooit wanneer het voorbij is of wanneer je leven op zijn kop word gezet. De komende week gaat Viënna ook voor het eerst naar de peuterspeelzaal, en dat is nog al wat. Ze heeft er echt kei veel zin in en is er klaar voor. Maar ik vind het toch stiekem wel moeilijk, ook al gun ik het haar van harte en zal het haar goed gaan doen.

We besloten dus het leven te vieren, we nodigde alleen onze ouders en mijn zusje uit met haar vriendin, Covid proof en het hoeft niet groot te zijn om het gezellig te hebben met elkaar.

In de ochtend zijn ik en Viënna dit heerlijke taartje gaan ophalen bij de Anti gluut. Een glutenvrije bakkerij die ook melkvrij en pinda/notenvrij bakt op aanvraag. Super fijn!
https://bakkerijdeantigluut.nl/
Wie de vakantie plogs heeft gezien weet ook dat wij in het Erasmus Mc bij de boekhandel een feestpakket kochten van Dikkie Dik. Viënna is echt een groot fan dus ik bedacht het tafelkleed samen met haar te kleuren en te gebruiken voor haar feestje.
Uiterst geconcentreerd binnen de lijntjes proberen te kleuren. En zoals jullie zien werden de prinsessen en eenhoorn stickers ook uit de kast getrokken.
Het resultaat van anderhalf uur kleuren, niet alles ingekleurd maar madame was er klaar mee. Ik vind hem aardig feestelijk.
3x raden wie de ballonnen mocht blazen toen madame lag te tukken….
Deze super grote 85cm letters kocht ik bij de Action, de letter E blaast niet goed op doordat de luchtdoorloop dicht is gemaakt. Absoluut geen aanrader, ik ben van half 2 tot half 5 bezig geweest met deze jongens…
Geweldig om je bed uit te komen en het huis is versierd, mama even foto maken! Hiep hiep hoera!
Happy tuttie!
En toen kwam alles voor een kleine 2 uur samen. Een mini feestje met taart, ballonnen en toch misschien wel een paar kadotjes.
Lekker een taartje eten! Hier had ze zo naar uit gekeken.
Geen kadotjes was wat we zeiden….

Wat hadden we een fijne avond achter de rug, Viënna ging om 21.00 uur ‘slapen’. De nacht lang heeft ze gehuild in haar slaap, de overprikkeling nam dat kleine lijfje over maar daar waren papa en mama op voorbereid. Rust, rust, rust voor de komende dagen….. In ieder geval hebben we er een prachtige herinnering bij.

Waar mama had bedacht rust te nemen, dacht ons tut daar iets anders over. Dus woensdag ochtend de dag na een hel nacht moesten we even naar buiten en de taart gaan op eten bij opa en oma.
De laatste stukjes taart eten bij opa en oma, super moe maar voldaan. Op naar de volgende stap naar de peuterspeelzaal.

Bedankt voor al jullie lieve berichten die ik heb mogen ontvangen op de post en blog van afgelopen dinsdag. Ik hoop dat ik je ook met deze mini plog heb mogen laten inzien dat een feestje vieren nooit overbodig is, maak van elke dag een feest je weet immers nooit wat de toekomst brengt.

Liefs, Dees.