Gast blog

Gastblog Alexandra: Mijn borstvergroting deel 6

Deze blog is een vervolg op Alexandra haar eerdere blogs over haar borstvergroting. Klik hier voor de laatst geschreven blog.

Het herstel; een (mentale) rollercoaster 

Hier is hij dan, iets sneller dan gedacht; blog nummer 6 rondom mijn borstvergroting.

Ik ben nu ondertussen 10 dagen po en er is heel veel gebeurd de afgelopen tijd.

Toen ik de keuze had gemaakt om een borstvergroting te doen, dacht ik vooral aan de operatie en niet aan het herstel. Dit zou ik wel even regelen die 6 weken. Nou ik kan je vertellen… ik heb dit niet even geregeld. Het was ontzettend zwaar tor nu toe !

Enorm veel pijn, moeilijke nachten, medicijnen waarop ik compleet verkeerd op reageerde en in een soort drugstrip raakte en dan niet te spreken over de mentale rollercoaster.

Men denkt, je hebt borsten gekregen, nu zal je wel gelukkig zijn. Tot op de dag van vandaag ervaar ik dit geluk aan de ene kant voor de volle 100%, maar ik heb ook enorm veel twijfels en onzekerheden.

Ik heb, zoals jullie eerder konden lezen, zeker 15 jaar gelopen met mijn ‘borstprobleem’. Nu ze dan eindelijk aan mijn lijf zitten, vult het mijn bh op, maar het stukje ‘lelijk’ wat nog steeds in mijn hoofd spookt, niet.

Als ik naar mijn voor en na foto’s kijk denk ik wow, wat een verschil, maar als ik naar beneden kijk zie ik nog steeds mijn oude borsten…..

Als ik naar mijn voor en na foto’s kijk denk ik wow, wat een verschil, maar als ik naar beneden kijk zie ik nog steeds mijn oude borsten (niet fysiek maar mentaal).

Gelukkig heb ik hele lieve mensen om mijn heen. Mijn man, familie, vrienden, mijn instagram volgers… allemaal zo’n steun en support.

In het speciaal wil ik ook nog stil staan bij drie andere mensen, die mij in deze 10 dagen enorm hebben geholpen.

Allereerst Kim en Demi. Dit zijn de meiden die samen met mij op de uitslaapkamer lagen. Wij hebben met onze narcose koppies nummers uitgewisseld en zijn nu dagelijks met elkaar in contact om alle pijntjjes en veranderingen te bespreken met elkaar. Het is een enorme steun om in deze periode ‘gelijkgestemden’ om je heen te hebben.

Tenslotte gaat mijn allergrootste dank uit naar mijn plastisch chirurg, dokter P. Hupkens (werkzaam bij praktijk Diana Gabriels). Er gaan over deze dokter verschillende verhalen rond. Allereerst dat hij een kei is in zijn werk, oog heeft voor perfecte borsten, een prachtig decolleté kan maken en nog veel meer lovende woorden.

Helaas gaan er ook verhalen rond, dat hij niet kan communiceren met patiënten. Ik kan ervaringen van anderen niet veranderen, maar ik kan wel mijn ervaring delen, en die zijn zeer positief!

De dokter heeft naast het verwezenlijken van mijn droom, ook een grote ondersteunende rol gehad. Als ik met vragen zat, kon ik hem appen en binnen no-time had ik antwoord. Toen ik onzeker was over de stand van mijn borsten, kon ik direct langs komen voor een extra consult, waarin hij mij gerust stelde, dat alles er goed uitzag en ik een prachtig eindresultaat kon verwachten.

Vanochtend had ik bijvoorbeeld ook een ‘moeilijk momentje’, wat ik hem ook, via de app, verteld had.

Ik kreeg onder andere dit als antwoord: ‘je lichaam ziet er volmaakt uit’ en ‘fijn om te horen! ik streef naar perfecte borsten, maar ook begeleiding van de mentale switch. je zult zien dat ze steeds soepeler en natuurlijker worden en ondertussen raak je er aan gewend. beide processen gaan mooi samensmelten tot een perfecte balans’.

Ik ervaar deze arts, als een hele fijne man, die, zoals hij zegt, naast mooi werk, ook hart heeft voor zijn patiënten.

Nogmaals, ik kan niemands ervaringen veranderen of beïnvloeden, maar het advies wat ik jullie wil geven met deze blog is: ‘lees je in, vraag ervaringen, maar geef je zelf ook de ruimte om ervaringen op te doen’. Als je een cosmetische ingrepen overweegt, ga dan bij verschillende klinieken langs, en laat je gevoel spreken, want jouw gevoel is het enige wat telt! 

Lieve Alexandra, wat een eerlijke blog heb jij voor ons geschreven. Ik weet zeker uit alle lieve berichten die ik ontvang op jou blogs dat jij zoveel mensen steunt, lotgenoten maar ook vrouwen met onzekerheden over hun borsten. Bedankt dat je ook het mentale gedeelte bespreekbaar maakt, dat maakt je een nog mooier mens dan dat je al bent.

Wil jij Alexandra haar verhaal blijven volgen? Klik dan hier voor haar Instagram.

Liefs, Dees