Gast blog

Gastblog interview : Ik was 21 en raakte zwanger door de pil heen…

Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij goed gebruik van de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%.

Bron ~anticonceptie.nl

Ik was 21 jaar, gelukkig getrouwd en ik voelde me al een aantal dagen niet lekker. Ik dacht dat ik een griep had. Omdat het griep gevoel al een aantal dagen aanhield ging ik toch maar even langs de huisarts. Na de normale checks stelde de huisarts voor een zwangerschapstest te doen waar ik heel verbaasd op reageerde. Waarom zou ik een zwangerschapstest moeten doen? Ik gebruikte immers netjes de pil, al 4 jaar lang en slikte deze trouw elke dag rond het zelfde tijdstip. Zwanger zijn kon dus echt niet! De test werd gedaan en ik zou direct de uitslag krijgen. Zonder enige spanning zat ik netjes te wachten, ik was zo zeker dat ik niet zwanger kon zijn. Maar het tegendeel bleek waar, de test was positief.. De eerste woorden die uit mijn mond kwamen waren: “Dat kan echt niet! Ik ben aan de pil!” Lichtelijk sloeg de paniek toe….

Later die middag vertelde ik mijn man het nieuws. Die reageerde gelukkig heel positief. “Het komt wel goed en we zijn gelukkig getrouwd,” grapte hij. Zijn reactie was precies wat ik op dat moment nodig had. Ik was er voor mijn gevoel nog niet klaar voor, maar moest er niet aan denken het kindje weg te laten halen. Ik hield direct van die kleine erwt die me flink had laten schrikken. Mijn man zijn reactie stelde me gerust en gaf me het gevoel dat het wel goed zou komen.

Om het niet nog spannender te maken dan het al was hebben we het onze directe omgeving gelijk verteld. Ik was zwanger en dat door de pil heen. De reacties waren liefdevol en fijn, ze vonden me alleen wat jong om al moeder te worden. Ondanks dat, werden we gesteund en ontvingen we alle liefde van onze familie en vrienden die je tijdens je zwangerschap nodig hebt.

Ik belande ter observatie in het ziekenhuis.

Een observatie die 3 weken zou gaan duren…..

Mijn zwangerschap verliep soepel en gezond. Met de dag hield ik meer van dat kleine kindje in mijn buik. Ik was dolgelukkig en had echt een perfecte zwangerschap tot ik de 36 weken aantikte. Toen kreeg ik last van een hoge bloeddruk. Ik belande daardoor in het ziekenhuis voor observatie, een observatie die maar liefst zou duren tot aan mijn bevalling. Het waren 3 lange weken. Wat het ontzettend zuur maakte was dat het de decembermaand was, iedereen had mooie plannen. En daar lag ik in het ziekenhuis, te wachten op mijn baby.

Maar mijn 3 weken op een ziekenhuisbed werden beloond. Net voor Kerst mocht ik bevallen van onze kerngezonde baby, wat een geluk, ik weet het zeker wij hadden het mooiste Kerstcadeau ooit hadden gekregen.

Na mijn zwangerschap heb ik de pil nog wel voor een korte periode gebruikt, maar vertrouwen deed ik hem niet meer.

Anoniem

Dit stuk is geschreven met de antwoorden uit een interview dat ik mocht houden in juni 2020. Ik wil je ontzettend bedanken voor alle openheid. Uit privacy redenen zijn er geen namen of het geslacht van de baby gebruikt.

xoxo Dees

Wil jij ook graag jou verhaal delen? Stuur me een email of DM op Instagram.