Dream job reeks Gast blog

Gastblog interview Dreamjob reeks: Kraamverzorgster Rose Anne ‘Kraamzorg La vie’

Rose Anne Verbakel – Urlings, 27 jaar, getrouwd en mama van dochter Vive. Sinds November 2019 heeft ze haar eigen kraamzorgbureau Kraamzorg La Vie. Ze is een inspiratie om te volgen en laat zien dat wanneer je je dromen volgt, je alles kan bereiken.

Rose Anne

Ik was 6 jaar toen ik het zeker wist, later word ik kraamverzorgster. De liefde voor dit vak ontstond een jaar daarvoor. Ik was 5 jaar toen mijn zusje geboren werd, die week lag ik echt doodziek in bed en ik keek toe hoe de kraamverzorgende mijn moeder, maar ook het hele gezin verzorgde. Ik vond het prachtig.

Mijn wens bleef er om kraamverzorgster te worden, dus mijn studierichting was snel gemaakt. Ik begon eerst aan de opleiding tot verpleegkundige, dit heb ik 3 jaar gedaan maar het laatste jaar niet afgemaakt omdat de studie zo slecht was. We kregen bijvoorbeeld anatomie van een dierenarts omdat er geen juiste leerkrachten waren. Dit begon me zo tegen te staan en liet me dus besluiten het laatste jaar niet af te maken. Zo ging ik door met de opleiding tot kraamverzorgster, en omdat ik al drie jaar verpleegkunde had gestudeerd had ik mijn diploma snel in de pocket.

Ik begon in 2016 met werken voor een kraamzorg waar ik ontzettend veel ervaring heb opgedaan. Ervaring die me liet besluiten om ongeveer een jaar geleden de grote sprong te wagen en om voor mezelf te beginnen. Kraamzorg La Vie was geboren.

https://kraamzorglavie.nl/

In de jaren dat ik nu kraamverzorgende ben maak ik vaak prachtige momenten mee. De bevalling blijft het mooiste wat er is om mee te maken, het nieuwe leven wordt geboren. Het maakt niet uit hoe vaak ik dit al mee heb mogen maken, dit blijft bijzonder. De komende maanden werk ik bijna alleen maar bij vriendinnen, er zijn er maar liefst 8 zwanger en dat is toch wel extra speciaal. Dat ik als vriendin hun gezin mag verzorgen en bij deze intieme momenten mag zijn. Helaas horen bij dit vak ook de momenten die niemand ooit hoort mee te maken. Dat blijft lastig, het handelen gaat dan op de automatische piloot want ik weet heel goed wat dan wel of niet te doen, maar emotioneel blijft het zwaar. Gelukkig heb ik met de jaren geleerd werk en privé gescheiden te houden. Dat moet, anders houdt niemand dit vak vol.

Ze was al haar familie verloren en had helemaal niks voor haar baby. Ik regelde voor haar de babyspullen, zo heb ik haar toch wat kunnen helpen…..

Ook zijn er gezinnen die me altijd bij zullen blijven, zo heb ik op een AZC gewerkt voor een meisje die gevlucht was. Ze was al haar familie verloren en had helemaal niks voor haar baby. Ik regelde voor haar de babyspullen, zo heb ik haar toch wat kunnen helpen. Ook was ik bij een vriendin aan het werk waar haar kindje stopte met ademen, gelukkig heb ik snel kunnen handelen en is alles goed afgelopen. Op deze momenten is mijn werk zo ontzettend dankbaar.

Rose Anne schreef een blog over haar kraamvrouw van het AZC klik hier voor deze indrukwekkende blog.

Voor mijn droombaan heb ik ook zeker zelf wat op moeten geven, zo is mijn vrijheid weg. Gezellig afspreken? Dat kan, maar ik kan gerust last minute af moeten bellen omdat er een bevalling is gestart of omdat er een kindje is geboren waarvan de kraamweek start. Maar al dit harde werken is zeker niet voor niks, zo ben ik het afgelopen jaar al ontzettend hard gegroeid. Maandelijks zit ik tussen de 10 en 15 vrouwen die ik momenteel niet aan kan nemen omdat ik vol zit. Voor de toekomst zou ik dus heel graag uit willen breiden naar een BV. zodat ik ook andere jonge meiden aan kan nemen en kan opleiden naar mijn wensen. En dat we allemaal op hetzelfde niveau zorg kunne verlenen, daar waar La Vie voor staat. Dat lijkt me echt fantastisch!

Als laatste vraag vroeg ik Rose Anne wat voor haar succes betekent en dit mooie antwoord laat zien hoeveel hart zij heeft voor haar vak:

Wanneer ik een kraambed afsluit en de mensen een fijne bijzondere kraamweek gehad hebben. 

Lieve Rose Anne, bedankt voor jouw geweldige inspirerende woorden en openheid. Ik gun je jouw BV. je bent een harde werker en het is dat ik geen baby meer zal krijgen maar anders! Ik wens je nog heel veel succesvolle jaren dat je je dromen mag waarmaken. Liefs, Dees.

Wil jij Rose Anne blijven volgen? Klik hier voor haar Instagram. En klik hier voor de Instagram van kraamzorg La Vie.