Dream job reeks Gast blog

Gastblog interview Dreamjob reeks: Pluisjes accessoires.

Mijn naam is Claudia van der Heiden ik ben 31 jaar en moeder van 2 lieve meiden Louiza van 4 jaar en Maya van 1,5 jaar oud.

Vroeger droomde ik altijd van mijn eigen kapsalon, een prachtige droom die werkelijkheid werd. Na 5 jaar hard werken kon ik mijn droom helaas niet meer doorzetten, ik heb de ziekte reumatische artritis en dit was in combinatie met het kappersvak niet meer vol te houden. Het eistte de tol van mijn lichaam waardoor ik een punt achter mijn droom moest zetten.

Na het stoppen van de kapsalon ging ik op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden….

Maar het creatieve ondernemersbloed stroomt door mijn lichaam, vroeger als klein meisje van 8 ging ik met mijn ouders op vakantie naar Engeland en verkocht ik daar ballonnen op de carbootsale. Stilzitten zit er bij mij dus niet in. Na het stoppen van de kapsalon ging ik dus op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Ik maakte een haarstrikje voor mijn dochter Louiza waar ik ontzettend veel leuke reacties op kreeg maar ook aanvragen van vriendinnen, om voor hun dochter ook een strik te maken. Zo ging dat door naar vriendinnen van vriendinnen, bekende en ga maar door. Mijn eigen bedrijf begon te groeien, zo ontstond Pluisjes vernoemd naar mijn eigen pluisje Louiza.

Pluisjes is dus echt een ‘kindje’ van me waar ik mijn hart en ziel in stop. Toch heb ik de afgelopen jaren nog wel een job ernaast gehad, ik werkte voor Covid-19 nog 2 dagen in het bedrijf van mijn ouders en broer als video-editor. Tijdens de periode dat de wereld op slot zat door Covid kon ik alles goed op een rij gaan zetten voor mezelf. Ik kwam tot de conclusie dat ik echt alleen Pluisjes wil doen en de tijd die ik daar over aan houd wil besteden met mijn 2 prachtige dochters.

Inmiddels groeit mijn bedrijf goed door en ben ik trots dat mijn merk al 10 verkooppunten telt in Nederland en België. Verder gaat bijna alles via Instagram en de website, social media is dus erg belangrijk voor mijn bedrijf. Het persoonlijke contact is echt heel erg leuk maar zorgt er ook voor dat ik soms een uur bezig ben met vragen die gesteld worden voor een strik van €9,95. Social media is dus heel erg leuk, oh zo belangrijk voor mijn bedrijf maar ook ontzettend tijdrovend.

Het blijft uitdagend om mezelf te blijven ontwikkelen en ervoor te zorgen dat ik relevant blijf. Heel Instagram staat vol met mooie shops die ongeveer hetzelfde doen. Daarom blijf ik me vasthouden aan mijn eigen stijl en zijn de veranderingen die ik aanbreng subtiel. Zo ben ik een hele periode bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuw speldje, de antislip clipjes. Ik ben echt op zoek gegaan naar een manier die goed blijft zitten zelfs in de fijnste haartjes en die vooral ook veilig is voor het haar. Mocht er een kindje aan het speldje trekken dan hoort het dus los te laten i.p.v. dat het een pluk haar mee eruit trekt. Ik vind het ook heel belangrijk dat mensen weten wat ze van mijn producten kunnen verwachten en dat ze dus ook terugkomen als ze denken aan een bepaalde soort strik. Ik zie echt genoeg leuke ideeën voorbij komen bij mooie andere shops, maar ik wil niet iemand zijn die kopieert.

Nu dus het nieuwe clipje gelanceerd is wil ik heel graag door met het ontwikkelen van een nieuwe lint strik. Dit is niet 1, 2, 3 gedaan maar daar gaat weer een tijd overheen. Ik moet dan nieuwe maten lint inkopen in veel kleuren en dan een model gaan maken. Dit creatieve vind ik super leuk maar heeft wel wat voeten in aarde.

Nu ik de perfecte balans heb gevonden tussen werk en privé zou het heel leuk zijn als Pluisjes nog wat groter en bekender mag groeien…..

Qua toekomstdromen ben ik momenteel echt onwijs tevreden. Ik vind het nog steeds zo bijzonder dat ik met wat ik leuk vind mijn geld kan verdienen. Nu ik de perfecte balans heb gevonden tussen werk en privé zou het heel leuk zijn als Pluisjes nog wat groter en bekender mag groeien.

Lieve Claudia ontzettend bedankt voor dit fijne interview. Het laatste antwoord op mijn vraag waarmee ik altijd afsluit vond ik zo lief dat ik deze niet in de blog zet, maar apart houd. Dankjewel. Je bent een ontzettend harde werker en al je producten zijn geweldig. In de dik 2 jaar dat ik je producten nu bestel heb je me nog nooit teleurgesteld, de kwaliteit is altijd tiptop in orde en het persoonlijk contact maakt jou bedrijf bijzonder.

Wil je zelf nog wat kwijt? 

Deze manier van ondernemen heeft me zoveel gebracht waaronder ook een aantal waardevolle contacten zoals jou, Dees. Super leuk hoe je op afstand elkaar zo kan “volgen.” We hebben elkaar nog nooit ontmoet maar hebben toch een vriendschappelijke band, dat vind ik het bijzondere aan deze tijd en ondernemen. 

Claudia (31) eigenaresse Pluisjes accessoires samen met haar dochters Louiza (4) en Maya (1).